maanantai 28. syyskuuta 2015

Ikkunoiden asennus

Odotettu ja vähän pelättykkin ikkunoiden asennuspäivä oli torstaina 24.9. Ikkunat saapuivat ehjinä perille edellisenä päivänä, jes! Purku oli ajoitettu melkein minuutilleen. Kaukokiidon auto oli paikalla klo 14.57 ja trukkikuski saapui purkamaan lastia klo 15.02. 

Isojen ikkunoiden asennus, jota jännitettiin eniten, sujui mallikkaasti. Aukkokoot oli kyllä tarkistettu useaan kertaan. Ikkunamyyjä kävi rakennuksella niitä mittaamassa heti kun olivat valmiita ja asentaja kävi vielä edellisenä viikonloppuna tekemässä tarkistusmittaukset. Muutamia säätöjä tehtiin vielä ennen asennusta. Kuten nostettiin makuuhuoneen sisäikkunan lähtötason korkeutta. Helpompi heilua imurin kanssa, kun ikkuna ei ala heti lattiapinnasta.

Asennusvaiheessa tuli silti kaksi yllätystä. Makuuhuoneen sisäikkuna oli liian leveä. Eli makuuhuoneeseen pitää tehdä kahden centin piilottamiseksi levytys. Lisäksi yksi aukko oli unohtunut kokonaan. Pääoven yläpuolelle oli suunniteltu ikkuna. Siinä sitä ei nyt ole. Hups! Olemme aloittaneet jo yläkerran terassin teon ja nyt voi olla ettei ikkuna enää mahdu paikkaansa.
Liukuovea ei puolestaan näy eikä kuulu! Harmittaa!!!! Kiitos Avekmet. Meidän kätevä timpuri nikkaroi aukon umpeen, että lämpö edes jotenkin pysyisi sisällä. Työmaalla kulkeminen on nyt hiukan haastavaa, kun joutuu koko talon ulkokautta kiertämään, jotta pääsee kellariin.
Lisäksi jätettiin kolme ulko-ovea asentamatta, niihin tulee raksa-ovet. Yritetään vähän säästellä niitä vahingoilta.

Positiivista on se, että ikkunat näyttävät hyvältä ja asennetut ovet tuntuvat tukevilta ja kevyiltä käyttää. Asentaja huomasi yhdessä ikkunassa mahdollisen silikoniongelman, niin ikkunayritys tekee meille pakkasten tultua vielä lämpökuvauksen ilmaiseksi.
Ikkunat toimitti sovitusti Fenglass, asennukset asiantuntevasti teki Wora ja liukuoven toimituksen sössi Avekmet. 

Ikkunoiden purkua.
Ensimmäisen ikkunan nosto talon toiselle puolelle.
Lentävä ikkuna.
Isot ruudut asennettuna.
Keittiön ikkuna.
Autotallin ikkunat asennettuna
Makuusuoneen sisäikkuna ja ranskalainen parvekkeenovi.
Yläkerran aulatilan ikkuna ja ovi terassille.
Olohuoneen ikkunat ja puuttuva liukuovi.
Olohuoneen ikkuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti