sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Tontilla ja talolla on tapahtunut paljon. Facebook-sivuilla on talosta paljonkin kuvia sekä tekstiä. Käykääpä tykkäämässä sivusta https://www.facebook.com/villarotk0!


Tähän mennessä tapahtunutta

21.4.
Rakennuslupa jätettiin

19.5.
Erinäisten puoltavien ja kieltävien päätösten jälkeen rakennusvalvoja kävi tontilla ja antoi tässä vaiheessa luvan kaataa osan puista ja aloittaa maatyöt. Välitön soitto maanrakennusurakoitsijalle ja työt saadaan alkuun maanantaina! Aloitetaan varovasti merkittyjen puiden kaadolla ja maan kuorinnalla. Isompia töitä ei vielä kannata tehdä, kun ei ole ihan varmuutta perustamistavasta. Hyvä fiilis!

10.6.
Ensin kaadettiin vähän puita, että koneella mahtuu tontilla töitä tekemään ja sitten aloitettiin. Liitteenä kuvakooste, miltä tontilla näytti puiden kaadon jälkeen ja miten työt ovat edistyneet. Tänään räjäyteltiin vähän kalliota pois. Saimme vihdoin perustamistapalausunnon ja pääsemme etenemään rakennesuunnittelun kanssa sen osalta. Kunhan saamme kuvat perjantaina, voimme alkaa etsimään urakoitsijaa, jolla olisi aikaa vielä tänä kesänä tuohon monttuun talo muurata.

9.7.
Viime viikkojen aikana on valittu runkourakoitsijaksi Muurausliike P. Syrjänen ja tänään sovittiin sähköurakoinnista lähes naapurista löytyneen ATN Sähköurakointi Oy:n kanssa. Runkourakoitsija löytyi Weberin kautta. Projekti tullaan myös tekemään tiiviissä yhteistyössä Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy / Weberin kanssa. Lisäksi maaurakoitsija on saanut ensimmäisen vaiheen valmiiksi, suurkiitos Louhintaliike K. Jääskeläinen Oy:n Karille. Uskomattoman hyvää jälkeä ja tinkimätöntä laatua. Voimme suositella lämpimästi.
Sitten tämän päivän tapahtumiin:
Aamulla tontilla piipahti kunnan mittamiehet ja merkkasivat rakennuksen kulmat. Samaan aikaan saapui jo runkourakoitsijan anturamuottitarvikkeita jo aiemmin saapuneiden pilariharkkojen lisäksi.
Iltapäivällä kävin hakemassa Rexeliltä supermyyjä A.Lankiselta ulkomittauskeskuksen ja muut siihen liittyvät tilpehöörit. Suurkiitos yhteistyöstä myös Rexelille ja erityisesti supermyyjä Antille!
Ja heti kotimatkalle lähdettyäni soitti sähköurakoitsija, että: "Missä olet, asennetaanko keskus samoin tein?" Ja, niinhän me tehtiin! On muuten helppoa sähköasioissa nimien kanssa. Tarvikkeet myy Antti ja ne asentaa Antti.
Ensi viikon maanantaina lupasi runkourakoitsija aloittaa anturamuotituksen. Eletään jännittäviä aikoja, asiat alkavat konkretisoitumaan!


31.7.
Kahdessa viikossa on tapahtunut paljon kuten kuvasarjasta voi todeta. Sateet eivät ole menoa juurikaan haitanneet. Runko on noussut ensimmäiseen ontelotasoon asti, kellarilla on katto ja olohuoneella on lattia. Onteloiden asennus oli torstaina 30.7. ja onnekseni pääsin sitä seuraamaan. Oli jännää puuhaa! Tämä oli paljon odotettu virstanpylväs koska seuraavaksi salaojat asennetaan ja pääsemme täyttämään talon pihat. Kuvista voi katsoa kuinka hurjan syvällä tällä hetkellä olemme. Maan alle jää rakennusta noin neljä metriä. Täyttö helpottaa huomattavasti jatkorakentamista, kun saamme edes hiukan lisää tilaa rakennustarvikkeille. Nyt olemme saaneet lainata vastapäätä olevaa tyhjää tonttia missä ovat olleet Weberin harkot. Onneksi, muuten luottokuljettaja Suttinen olisi joutunut purkamaan harkot tielle. Urakoitsijalla on ollut hurja työ tarvikkeiden kuljettamisessa jyrkkää rinnettä alas. Hyvää työtä pojat! Iso kiitos myös naapureille kannustuksesta, ymmärryksestä ja kärsivällisyydestä!12.8.
Rotko ei ole enää rotko. Kellarikerros on melkein piilossa ja talo on saanut paljon täytettä ympärilleen. Meillä on kohta piha-alueita ja rakentaminen helpottuu huomattavasti. Pojat ovat aloittaneet myös toisen kerroksen rakentamisen ja talokin nousee vauhdilla!24.8.
Pojat olivat asentaneet työmaakyltin arvoiselleen paikalle, tienpuoleiseen seinään. Viimeisetkin ulkoseinät on nyt täytetty betonimassalla ja varaston pohja valettu. Huomenna alkaa kattotuolien asennus. Sami on viikonlopun aikana asentanut koko kellarin lattialämmitysjärjestelmän insinöörimäisellä tarkkuudella. Hienoa työtä!!!


3.9.
Tänään oli tontilla väkeä... oli metallimies, peltimies, timpuri, lattianvalajat, rungonkasaajat, kattomies, kaasulaitoksen edustaja, vastaava mestari ja Sami. Kalustoa paikalla: autonosturi, betoniauto, pumppuauto ja noin 8 pakettiautoa. Meidän työmaa on kyllä aivan erilainen kuin Ismo Leikolan laulussa :)

16.9.
Me pähkäillään kellarissa IV-putkien kanssa ja Gasumin pojat liittää talon kaasujakeluun. Sundsbergin rannassa on todella hieno mahdollisuus saada kaasu näppärästi käyttöön kun putki kulkee talojen vierestä. Kaasuhella <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti