lauantai 7. toukokuuta 2016

Esivalmisteluja Design Plaano -lattiapäällysteen laittamiseen

Ensiksi siivottiin erittäin huolella koko tila. Puukolla ja imurilla käytiin kaikki seinän ja lattian raot läpi sekä petkeleellä poistettiin lattiassa olevat paukamat.

Koska oviaukkojen ja ison ikkunan edessä oli pieni syvennys, joka ei ollut aiemmin valettua Comfort-lattian pinnoitetta, vaan itseasiassa seinärakennetta, piti harkkopintaan valaa vähän Vetonit 3100 ja Vetonit 4400 pinnotteita. Tällä operaatiolla saadaan molemmista pinnoista vastaavanlaiset imukyvyltään. Alustan imukyvyllä on vaikutus värillisen Design Plaanon kuivumiseen ja eri kuivumisnopeudet vaikuttavat taas lopullisen pinnan väriin.

Ensin täytettiin isoimmat kolot Vetonit MTL:llä harkkopinnasta. Ko. tuotetta ei suositella lattiaan mutta koska sitä sattui tuolla tallissa olemaan ja paikkakohdat ovat hyvin lähellä seinää ja pienellä rasituksella niin otimme riskin.
Pinnan kuivuttua se primeroitiin MD16:lla ja kun primeri oli kuivunut läpinäkyväksi kalvoksi, kaadettiin 3100 päälle ja tasoitettiin teräslastalla. Liukuoven eteen jäi vielä liian iso kynnys ja 3100 loppui niin teimme pinnan loppuun 4400:llä. Välissä toki taas primerointi MD16:lla.


1. MD16 primeri 1:1 veteen sekaisin ja harjataan pintaan.
2. 
Annetaan kuivua läpinäkyväksi kalvoksi.
3. 
Vetonit 3100 kaadettu ja tasoitettu teräslastalla.


Tämän jälkeen teimme stopparin tasoitteelle porraskuiluun ja kittasimme akryylillä reunat tiiviiksi. Lopuksi primeroitiin koko lattia kahteen kertaan reilulla määrällä dispersiota.
Primerin kuivuttua liimasimme ovi- ja ikkuna-aukkojen eteen rosterilistat vähän kuin liikuntasaumaksi. Lattia on uiva ja ne aiemmin pohjustetut syvennykset eivät, niin halkeamat ovat 100% varmaa. Josko tuo lista nyt sitten ohjaisi halkeaman siihen siististi. Tuskin, mutta onpahan yritetty.

Koko lattian primerointi. Tehtiin kahteen kertaan.


Kynnyksen primerointi
Primerointi, reunaan akryyliä (valkoinen osa) ja 4400 vielä päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti